Kako podesiti opcije u Moj Limundo – Moji podaci

Moj Limundo – deo koji svi Limundovci najviše posećuju, bilo da kupuju, prodaju, čitaju poruke ili gledaju stanje na računu. Ovog puta, predstavljam vam deo Moji podaci. Zajedno ćemo proći kroz sve opcije koje imamo na raspolaganju.
Svi koji nisu istraživali, ali i oni koji donekle poznaju ovaj deo, spremite se za polazak na put.
Polećemo. :)

Deo Moji podaci sastoji se iz:
1. Moji podaci
2. Moj javni profil

1. Moji podaci sadrže sve podatke koji su vam potrebni kako za trgovinu putem Limunda, tako i opcije koje podešavate i prilagođavate vašim ličnim potrebama. Idemo redom:

 • Korisnički broj – broj koji vam služi za dopunu Limundo računa.
 • Limundovac – vaše korisničko ime koje je vidljivo svim članovima kada pregledaju aukcije koje ste postavili (ukoliko ste prodavac) i na aukcijama na kojima licitirate (ukoliko ste kupac).
 • Status naloga – u zavisnosti da li ste poštovali pravila Limunda ili ne, status naloga može biti u skladu sa Pravilnikom: Aktivan, Obavešten, Upozoren, Upozoren pred trajnu suspenziju ili Predložen za trajnu suspenziju.
 • Ime – vaše ime, ne nadimak :)
 • Prezime – potrebno je da bude ažurno i tačno.
 • Broj tekućeg računa – ukoliko želite da koristite Limundo Cash,  potrebno je da unesete broj vašeg tekućeg računa koji mora da bude dinarski i nenamenski. Uskoro očekujte novine u vezi sa Limundo Cash-om.
 • Država, Opština, Ulica i broj – podaci koje ste popunili prilikom registracije moguće je ovde promeniti. Zbog pretrage aukcija po mestu nedavno smo uveli novinu da birate opštinu i mesto od ponuđenih opcija. Podaci koji ovde stoje dobijaju članovi Limunda s kojima obavljate saradnju, bilo da ste kupac ili prodavac. Ukoliko, zbog preciznosti podataka, želite da unesete PAK, to upravo ovde možete uneti u produžetku Ulice i broja. Adresa ne mora biti ona iz vaše lične karte. Važno je da podaci budu tačni i da na tu adresu možete da primite paket.
 • Mobilni telefon – nakon kupovine/prodaje, sa Limundovcima i na ovaj način možete stupiti u kontakt. Naša preporuka su uvek Limundo poruke. Imajte na umu da i kurirske službe traže ovaj podatak.
 • e-mail – na njega vam stižu sve informacije od Limundo tima, zbog čega je važno da e-mail uvek bude aktuelan.
 • Promena lozinke – opcija koja vam, samo ime kaže, omogućava da promenite vašu lozinku u 3 koraka – unosom stare, nove i potvrdom nove lozinke. Pročitajte i naše savete Zašto i kako odabrati sigurnu lozinku.
 • Moja početna stranica – možete postaviti koja će vam biti početna strana kada kliknete na Moj Limundo i to: Lista želja, Nudim, Pobedio, Nova aukcija, U toku, Završene Prodate, Završene Neprodate, Poruke, Moji podaci, Račun. Imate mogućnost da izaberete početnu stranu koja vama najviše odgovara i koju verovatno najčešće koristite. Kupci će najpre odabrati  Nudim ili Pobedio, dok će se prodavci opredeliti za U toku i Završene. Trudimo se, kao i uvek, da ponudu opcija proširimo, što ste mogli i da pročitate u Novostima.
 • Podešavanja – ukoliko ne želite da vidite aukcije koje sadrže politička obeležja, štiklirajte opciju Ne prikazuj aukcije koje sadrže politička obeležja i/ili obeležja ekstremnih ideologija. Prilikom pregleda aukcija, neće vam biti dostupne sve aukcije na kojima je naznačeno da sadrže politička obeležja.
 • Ne prikazuj aukcije iz kategorija – još jednu novinu i mogućnost isključivanja kategorija u pretrazi uveli smo za kategorije Filatelija, Numizmatika i Kolekcionarstvo. Ukoliko ne pratite ove kategorije, jednostavim štikliranjem, isključujete njihovo prikazivanje u pretrazi. Na taj način, omogućili smo Limundovcima da lakše dođu do željenih predmeta i obave kupovinu.
 • Obavesti me na e-mail – ukoliko želite, možete podesiti da primate obaveštenja na e-mail koji ste uneli u nalog i to od sledećih ponuđenih opcija: Nova Limundo poruka (dobijate svaku Limundo poruku na e-mail), Ne vodim na aukciji (onog trenutka kad je neko dao veću ponudu na aukciji na kojoj ste licitirali, stići će vam e-mail), Želim da primam Newsletter na e-mail (dobijaćete sve Newsletter-e koje vam Limundo tim šalje, a u kojima možete naći razne korisne informacije) i Prati nove aukcije (svako jutro će vam stizati e-mail o novopostavljenim aukcija iz potpotkategorija koje ste izabrali). Štiklirajte one koje želite da primite na e-mail i budite sa Limundom na vezi.

2. U Moj javni profil možete upisati podatke koje želite da svi Limundovci vide o vama i koji su dostupni na stranici svakog člana:

 • Šta trenutno radim?;
 • Moj omiljeni citat;
 • Predstavite se Limundo svetu.

Podatke na vašem javnom profilu popunjavate opciono. Nije dozvoljeno unositi uvredljive komentare, prepiske sa Limundovcima ili Limundo timom, vređanje, pretnje.
Svaka izmena podataka treba da bude snimljena, što činite klikom na dugme “Zapamti”.

I dođosmo na kraj našeg putovanja kroz Moj LimundoMoji podaci. Nadam se da je bilo korisno i da ste nešto novo naučili. Zato sad podesite sve opcije kako vama najviše odgovaraju i naravno pišite nam koje biste vi voleli da imate na raspolaganju u Moj Limundo – Moji podaci.

55 komentara za “Kako podesiti opcije u Moj Limundo – Moji podaci

 1. @Vlasta Promena korisničkog imena sa zadržavanjem podataka sa naloga nije moguća. Možete registrovati
  nov nalog, a da nalog koji imate zatvorimo. U tom slučaju neće više biti dostupni podaci koji sada jesu:
  ocene, poruke članova, aukcije na kojima ste nudili ili koje ste postavili kao i ostali informacije iz naloga.
  Možete kontaktirati korisničku podršku ako se odlučite za ovaj korak.

 2. Postovani, zelela bih da ne dobijam obavestenja na e-mail o aukcijama (mojim ili kada ucestvujem .Pokusala sam da izbrisem stiklirana polja, ali obavestenja dobijam i dalje.Stvarno mi ne trebaju obavestenja u vezi aukcija jer ih i ovako pratim!Hvala!

 3. @Mirjana Popovic – Ako ste odštiklirali iz dela Moj Limundo – Moji podaci mailove koje ne želite da primate, onda mailovi koji vam stižu su oni koji se uvek šalju i njih nije moguće ukinuti. Moja preporuka je da napravite novi mail koji će vam služiti samo za te mailove i da ga unesete u podatke.

Ostavi komentar

Tvoja e-mail adresa neće biti prikazana. Polja označena zvezdicom su obavezna!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>